Posted by: Taavi Kruut

Tallinnas toimunud IT-kardil käis tuline lahing ning võistkonnad näitasid loovust!

Möödunud kolmapäeval toimunud IT-Kart Tallinna lähistel Laitse Rallypargis oli põnevust täis alates programmeerimisülesande lahendamisest kuni võistluse viimase ringini. Kokku võttis seekordsest Tallinna IT-kardi üritusest osa 13 võistkonda – esialgu välja hõigatud maksimaalsed 12 kohta läksid nagu soojad saiad ning Laitse Rallypargi usinate mehaanikute abil putitati ka 13. kart sõiduks vajaliku seisukorda, et veel üks lisa meeskond saaks võistlustulle astuda.

Nagu tavaks saanud, siis IT-kardi võistlusel selgitatakse stardipostitsioonid mitte kvalifikatsioonisõitudega, vaid hoopis programeerimisülesande lahendamisega, et veenduda selles, et osalema on tulnud ikka IT-ettevõte ning enne rasket füüsilist pingutust ka ajusid ragistada! Sedapuhku pakkus ülesanne palju peavalu ning ükski võistkond ülesannet õigel ajal valmis ei jõudnud, mistõttu andsid korraldajad ülesande lahendamiseks 5 lisa minutit.

Firmasport, IT-kart.exe Tallinn | foto: Ardo Säks – läbi pildigi on kuulda ajude raginat!

Viie lisaminuti jooksul jõudsid kolm ettevõtet ülesande ära lahendada ning teiste ettevõtete paremusjärjestus selgus selle põhjal, kui kaugele ülesanne lahendatud oli.

Peale pika ja rasket programmeerimisülesannet oli aeg suunduda kardirajale, kus kõik kardid said veel viimase lihvi – tangiti, kontrolliti, lihviti ja poleeriti neid veel viimasel hetkel ja siis läks ralliks!

Kuna raadiote kasutamine oli keelatud, siis tuli võistkondadel mõelda välja eriline viis, kuidas oma võistkonnale märku anda et on aeg boksi tulla ja teisel liikmel lasta oma kiired ringid ära sõita. Kes oli end riietanud nelja munaga kanaks, kes lehvitas ettevõte lippu ning kes oli lausa picassolikult paberile kritseldanud “PIT STOP” – lahendusi oli mitmesuguseid ning osalejate fantaasia lendles.

Firmasport, IT-kart.exe Tallinn | foto: Ardo Säks – tige nelja munaga kana lehvitas raja ääres SimplBooksi lippu, et oma meeskonnaliige boksi kutsuda!

Kuna tegemist oli siiski meeskonna võidusõiduga, kus iga liige pidi minimaalselt sõitma vähemalt 15 ringi, siis tuli olla kaval, et õigel ajal boksi tulla. Tähtis oli ka strateegia – kas konkurentidele näidata et “Ah, ma võtan rahulikult, sest kohe sõidan boksi” JA siis hoopis vajutad gaasipedaali vastu asfaldit ning sõidad päeva kiireima ringi ning alles siis sõidad boksi ja teevad välk-kiire kardivahetuse ja sinu tiim on ka pärast boksipeatust esimene! Tegemist ei ole teps mitte kerge võistlusega ning hasart ja pinge oli pidevalt laes.

Firmasport, IT-kart.exe Tallinn | foto: Ardo Säks

Väga pineva võidusõidu suutis lõpuks võita Icefire kollektiiv, kelle ridadest tuli ka päeva kiirem aeg, mis ainukesena jäi alla 41 sekundi ning mis edestas päeva teist kiireimat aega lausa 1 sekundiga! kiireima ringiaja eriauhinna oli välja pannud SportID, kes kiireima ringi sõitnud ralliässale kannab SportID kontole 30€! Teisele kohale sõitis end Columbus Eesti AS esindus ning kolmanda koha sai BrightSpark OÜ.

Täpsemad tulemused on leitavad SIIT ning detailsed ringiajad leiad SIIT.

Firmasport, IT-kart.exe Tallinn | foto: Ardo Säks – tasemenäitaja kuidas teha kiire boksipeatus – ühel võistlejal üks jalg kardist väljas, samal ajal kui uuel sõitjal jalg juba poolenisti gaasipedaalil!

Ürituse auhinnad oli välja pannud Borealis, kes võitja võistkonnale viib kuuks ajaks tasuta kasutusse enda mugava ja uudse massaazitooli, kus parimad kardisõitjad saavad lõõgastuda peale järjekordset kardirallit või muud spordiüritust.

Samuti ei puudunud ka SportID loosiauhind, milles oli samuti SportID 30€ krediiti, mille sai endale Kai-Lii Comodule võistkonnast.

Järgmine IT-kardi etapp toimub juba 05.06.2019 Tartus Langel ning soodusregistreerimine sinna lõpeb 15.05.2019. Veel on vabu kohti et end rallisõidule registreerida ja saada osa ühest vägevast rallisõidust Langel. Rohkem informatsiooni Tartu IT-kardi kohta leiad SIIT ning registreerida oma võistkonda saad SIIN.

Näeme Langel!