Posted by: EFL meedia

Suvespartakiaad Tartus tõmbas joone alla kolmandale päevale

Firmasportlaste hea tuju ja võistlusvaim ei olnud kolmanda võistluspäeva hommikuks veel langenud. Anne kanali kaldal oli ees ootamas päev täis erinevaid veespordi võistluseid, mida toetas kuum suveilm. 

Päev algas SUP ralliga, kus kuueliikmelised ettevõtete esindusmeeskonnad pidid võitmiseks SUP lauaga läbima 200 meetri pikkuse vahemaa. Võistkond pidi terve võidusõidu aja seisma SUP laual püsti. Istumine ja põlvitamine oli keelatud. Kuigi võistlus oli üpris tasavägine, võitis SUP ralli SEB-i esindustiim.

02 veepargi takistusrada pakkus firmasportlastele rasket takistusrada, mille läbimisel nähti tasakaalukaotamisi, libisemisi ja vette kukkumisi. Rada läbiti aja peale meeste ja naiste võistlusklassides. Meeste arvestuses oli kiireim veepargi takistusraja läbija Kristo Koppel (Norma) ning naiste arvestuses Perit Post (Luminor).

Lestajooksu kohta saab öelda, et pardid saavad hakkama ja hakkama saavad ka firmasportlased. Lestad jalas startis võistlustulle 240 osalejat neljas vanuseklassis. Naiste vanuseklasside parimad lestadega jooksjad olid Carol Randlepp (Tallinna Lennujaam) ja Anneli Ahtma (Swedbank) ning meeste vanuseklasside parimad olid Kristo Koppel (Norma) ja Timmo Kõrran (Elisa Spordiklubi).

Tuulevaikus Anne kanali kaldal aitas kaasa kastide üksteise otsa panemise võistlusele. Kastipanemise võistlus toimus segapaaridele ning aega ladumiseks oli kuni torni kukkumiseni või 2 minutit. Selgus, et kõige paremad on kastiladumises segapaar Merten Loss ja Liina Hindremäe, kes esidnasid SEB-i. Teisele kohale ladusid end Postimees Grupi esindajad Elena Kirt ja Rauno Liitmäe ning kolmanda koha saavutasid Luminori esindajad Sigrid Pullõnen ja Felix Haufe.

Kanuuralli kolmeliikmelised võistkonnad aerutasid nii nagu jaksasid. Eriti hea aja välja kanuutamiseks oli oluline, et kanuu vahepeal ümber ei läheks. Mõni võistkond keeras oma kanuu ümber. Võistlejate jaoks ilmselt mitte kõige toredam äpardus, kuid pealtvaatajate tähelepanu köitis see küll. Esikohale aerutas end Norma esindajate võistkond koosseisus Kristo Koppel, Kati Engmann ja Marvin Üürike. 

Teateujumise võistlusel tuli võistleja väljavahetamiseks anda järgmisele plaksu. Võistluspaigas oli kuulda mitmel korral kohtunike manitsusi, sest võistlejad üritasid vastu minna võistlustulest saabuvale tiimikaaslasele. See aga lubatud ei olnud, eelmine võistleja tuli joone taga ära oodata, temalt plaks saada ning alles siis tohtis söösta vette. Teateujumise esikoha noppis SEB-i meeskond koosseisus Daniel Rak, Tarvo Tali, Heidi Toomas ja Annika Suup. Teiseks jäi Saku Metalli esindanud tiim ja kolmandaks tuli Orkla Eesti võistkond.

Suvespartakiaadi 2022 viimane võistlus oli traditsiooniline köievedu. Tegemist on võistlusega, kus on vaja väga head meeskonnavaimu, mida näitasid edukalt esikohale tulnud Swedbanki esindajad. 

Üldarvestuses võitis Suvespartakiaadi 2022 SEB-i meeskond, kes näitas kogu nädalavahetuse jooksul head meeskonnatunnetust, tugevat sportlikku võimekust ning samas ka suurepärast grillimise oskust. Teise koha üldarvestuses sai Elisa Spordiklubi ning kolmanda koha võitis Norma. Palju õnne kõikidele võitjatele!

Nädalavahetus täis põnevaid võistlusi, toredaid inimesi ja head võistlusvaimu on selleks korraks lõppenud. Kõikide firmasportlastega kohtume juba järgmisel spartakiaadil – vähem kui aasta pärast! 

Kõik pildid leiad galeriist ning tulemused on samuti kõigile kätte saadavad – kindlasti jaga sotsiaalmeedias pilte ja ägedaid momente ning lisa juurde #suvesparta2022 #firmasport ja Instagramis märgi külge ka @firmasport.ee; Facebookis kasuta aga @firmasport.