Posted by: Taavi Kruut

Sügisspartakiaadi 2. päeval selgusid kõige täpsemad vibulaskmises

Teisipäeval kogunesid firmasportlased Tallinna Vibuklubisse. Ettevõtete arvestuses oli täna edukaim Orkla Eesti 1 võistkond. Võistlus oli täis põnevust – oli hetki, kui võistlejatel läks sihik paigast ära ja olid märklauad, mis said väga täpselt tabatud.  

Kolleegidega jagati õhtu jooksul rohkelt õpetussõnu, et vibu keskpunkti tabaks, sest välja hõisati meeskondlikke eesmärke. “300 tuleb ära lasta!” või “Lähme 400 peale välja, siis teeme kõikidele ära!”. Õhtu parim tulemus oli lõppkokkuvõttes 97 punkti meestel ja 108 punkti naistel.

Firmaspordi Sügisspartakiaad’19 : vibu / foto: Ardo Säks

Kui ei läinud just nii nagu soovitud, oli Tallinna Vibukeskuses kuulda erinevaid motivatsioonikõnesid meeskonnaliikmete vahel “Teeme lõunasöögi peale, siis saame sihiku paika!” või “No ei läinud hästi, aga järgmine round tuleb parem!”. Õhtu oli võistluslik, kuid kõige olulisemaks ja otsustavamaks oli tugev meeskonnavaim.

Võidumeeskonna Orkla esindaja Kaire Kattai ütles vahetult pärast võistlust, et täna tõi edu külm närv, sest pärast eelmise aasta võistlust ei ole ise vibu kordagi kätte võtnud. „Kõik teised meeskonnas on käinud samuti eelmistel aastatel Sügisspartakiaadil, kuid trenni sai tehtud enne seda võistlust vaid paar korda. Üldiselt on kõik nii-öelda külmalt tulnud ja saavutasime suurepärase tulemuse.“

Firmaspordi Sügisspartakiaad’19 : vibu / foto: Ardo Säks

„Ma ise olen väga rahul, sest esimest korda elus katsusin vibu võistlusele eelneval õhtul. Sain märklauale pihta ja see on põhiline. Meeskonnal kokkuvõttes läks samuti hästi, meil toimus palju viimaseid muudatusi, sest mitmed jäid haigeks,“ kommenteeris rahulolevalt võistlust Swedbanki esindaja Kristel Juusu.

Firmaspordi Sügisspartakiaad’19 : vibu / foto: Ardo Säks

Alari Reinas Kuehne-Nagel IT Service Centrest oli välja pannud mitu võistkonda, üldkokkuvõttes saavutati 20, 21 ja 24 kohad. „Me oleme esimest korda vibulaskmisvõistlusel oma meeskonnaga ning mulle endale on samuti see esmakordne kogemus sihtmärki tabada. Ja põnev nädal on alles ees, olen osa võtmas veel piljardist ja kardisõidust“

Firmaspordi projektijuht Taavi Kruut ütles õhtu lõpetuseks, et heameel on näha, et võistlema julgevad tulla ka need, kel puudub varasem kogemus. “Usume, et saadud emotsioon toob nad järgmisel aastal tagasi. Võistluspäev oli väga põnev, sest sihtmärgi keskpunkti tabamist ja tasavägist seisu meeskondade vahel oli samuti palju.”

Firmaspordi Sügisspartakiaad 2019 jätkub täna kardisõiduga. Kohtume Unibet Kardikeskuses!

Vibulaskmise tulemused leiate SIIT

Vibulaskmise galerii leiate SIIT